Szociális vállalkozások az európai polgári kultúra erősítése érdekében
 

Solt

A Bács-Kiskun megyei Solt Kecskeméttől 55 kilométerre, a Duna partján fekszik. Lakossága megközelítőleg 6300 főt számlál.

Solt városa eredetileg mezőváros volt, majd a kiegyezés után leminősítették községgé. Városi címét 1997-ben kapta vissza. A város Árpád legfiatalabb fiának, a fejedelmi címet is viselő Soltnak nevét őrzi. Solt az 1950-ig létező Solt-szék központja volt. A város a történelem során fontos átkelőhelyként szolgált, melynek védelmére a Rákóczi-szabadságharc során sáncot is emeltek.

A művelődési központ rendszeresen ad helyt, illetve szervez kulturális rendezvényeket, többek közt a Solti Tavaszi Napokat vagy a népi és lovas kultúra bemutatását célzó Solti Pünkösdi Napokat. A város néptáncegyüttessel, fúvószenekarral, mazsorett-csoporttal és női kórussal is rendelkezik.

A kisváros különlegessége a Meleghegyi pincefalu, ahol 600 borospince invitálja kóstolóra a látogatókat. Solt egyik legszebb műemlék jellegű épülete a Vécsey kastély, mely 1816-ban épült. A város jelenlegi életében meghatározó szerepet játszik a mezőgazdaság, a kereskedelem, a vas-, építő-, valamint faipar.

Solt város hivatalos honlapja